Malerier til tandlægeklinikker – hvorfor nu det?

I 1989 spurgte en god ven og tandlæge mig en dag, om jeg kunne tænke mig at male flere malerier til hans nystartede tandlæge-klinik i Næstved.

maleri

Det var sådan, det hele startede – historien om pro-visuel.

Jeg savnede maleriet og arkitekturen i mit daværende edbjob., så tog jeg imod min vens opfordring.

Hvad gjorde jeg?

Først besøgte jeg tandlægeklinikken, så på rummene, væggene og omgivelserne. F.eks. blev jeg inspireret af nogle karakteristiske bygninger i området.

Resultatet blev 10 oliemalerier, som blev rigtig godt modtaget både af min ven tandlægen og hans patienter.

Spiren til 'pro-visuel' var lagt

Den første opgave affødte de næste. Jeg opdagede hurtigt, at min ven på tandlægeklinikken i Næstved ikke var den eneste, der havde behov for et mere farverigt og inspirerende miljø. Rigtigt mange behandlingsmiljøer og klinikker, virksom-heder m.v. har større eller mindre behov for en 'kærlig kreativ indsats'.

Så jeg startede pro-visuel.

I de første år lavede jeg kun malerier og udsmykninger. Men mine kunder efterspurgte også bedre belysning, farvesætning af overflader, indretningsløsninger, logo på diverse tryksager og skilte, udsmykning over unit enten som el-drevet mobile eller stationær plade. Samt mere bygnings-mæssige problemer – udfra devisen: Kan pro-visuel opfylde beslægtede behov som klinikken har i forbindelse en modernisering ? Så tog jeg ofte udfordringen op og kom med en løsning – og fik dermed mere og mere brug for arkitektfærdigheder.

billedkunst

 

 Siden blev det til mange klinikdesign opgaver samt hele klinikbyggerier – hvor det mest omfattende er Københavns Implantatcenter i Vester Voldgade 86.

Så i dag er pro-visuel derfor meget mere end malerier. Pro-visuel er rumdesign – det optimale sammenspil mellem lys, farver og kunst samt rums funktionalitet, dimensionering , akustiske forhold m.v.

Pro-visuel skaber helhed og balance og giver bedre trivsel og inspiration til de mennesker, der opholder sig i rummene.

I øvrigt henvises til referencelisten, som beskriver min aktivitet generelt.

Det hele rum – det hele menneske i rummet – kan give en dobbelteffekt.

Wellness – er et must for at vi kan fungere optimalt i vore job i tandlægeklinikken eller i virksomheden og for vore liv i hjemmet og andre steder.

I år inddrager jeg en ny synsvinkel på koncepterne 'Lys, farver og kunstnerisk udsmykning i samspil med byggeri' og 'art, color & light in space' - hvor den menneske-lige faktor 'wellness' ikke bare er et resultat af dette match for mine kunder – men hvor 'wellness' kan drages direkte med ind i et projekt.

Wellness håndteres i pro-visuel regi af Heidi Maria Schøenberg som er succesfuld virksomhedskonsulent og som tager sig af det psykiske arbejdsmiljø, af stress, kommunika-tionsproblemer og ledelses udvikling.

Et givet område eller rum som ændres med ny belysning, nænsom farvesætning og kunstnerisk udsmykning giver brugerne en fysisk wellness,

Suppleres denne modernisering af de fysiske forhold med en læring, en træning eller vejledning af brugerne eksempelvis vedr. håndtring af det psykiske arbejdsmiljø,og opnåelse af wellness ved en information hvad som giver positiv energi og styrke til kroppen, afspændingsøvelser, ændring af kostvaner, regelmæssig motion mv kan det løse op for problemer – således at der samlet opnås en dobbelteffekt – en virkelig helhedsløsning. Rum og krop i balance.

Dette minimerer sygefravær, holder på gode medarbejdere og skaber bedre bundlinie

Vi afholder i fælles regi tre foredrag hos FOF Lyngby i foråret 2008 om dette emne – her med fokus på det private rum. Men vi kommer også gerne direkte ud i jeres virksomhed , tandlægeselskab eller klinik med et tilpasset foredrag/oplæg.

 

Kontakt

Peter Reumert
arkitekt cand arch /
belysningskonsulent/
billedkunstner

+45 40 19 09 23
FAKTA

Født: 1952
Uddannelse: Arkitekt 1982, Kunstakademiets Arkitekt-skole i København.
Student medhj i IBM, EDB ass i JL Lauritzen AS Systemplanlægger, 1987-89, ATPhuset
Erhvervserfaring: DAL, planstyrelsen, Vibeke Dalgas tegnestue, AC m.v. 1982-1987 ATP-huset, system-planlægger 1987-89
Elstrøms tegnestue, arkitekt, 1989-90,
Startede pro-visuel, 1991 som billedkunstner og arkitekt maa
Belysningskonsulent i Concept light, On the Spot og Asger BC Lys, i perioder 2001-2006.
Andre interesser: Historie, kultur bredt, rejser, jagt, Rotary, fotografering, trends og mode m.v.