Farverig kunst på tomme vægge

Ønsker du trygge patienter, som føler sig velkomne på klinikken?

Neutrale hvide vægge og områder med glasindrammede plakater (som altid giver uheldige lysblændinger) kan virke kolde og sterile på patienter med tandlægeskræk. Desuden anviser Dansk Standard vedrørende indretning af tandlægeklinikker, at vægge i behandlingsrum IKKE er hvide men har en kulør.

Kunstnerisk udsmykning i form af en serie af farveglade malerier kan derimod skabe ro, balance og inspiration i rummet – eksempelvis på lyse grå vægge.

Derved vil patienterne føle sig afslappede og trygge. Tandlægebesøget bliver en behagelig oplevelse, hvor patienten med ro i sindet sætter sig i tandlægestolen – ikke mindst hvis der er udsmykning at se på, når patienten ligger ned under behandling.

Patienterne vil desuden føle sig velkomne og godt modtaget. Det første indtryk af en kliniks fysiske fremtoning har stor betydning for, hvordan atmosfæren for det videre møde med patienten bliver.

Min kunstneriske udsmykning af et rum eller en hel bygning kan tage højde for

klinik

 

Klinikejer præsenteres for relevant referencemateriale, eksempelvis fotos af udførte opgaver samt udvalg af originale malerier – og ud fra denne vigtige dialog og gennemgang af berørte lokaler dannes de første input til, hvordan en færdig udsmykning skal være. Dialog og tillid er en af grundstenene for et frugtbart samarbejde.

Pro-visuel planlægger placeringen af den kunstneriske udsmykning og sørger for at skabe helhed og balance i rummet ved at anbefale de rette formater og den rigtige placering af malerier. Her er min visuelle erfaring og kvalifikation central.

Jeg ser de færdige rum i 3D på min indre 'skærm' og kan således male malerier til hele rummet, så det bliver harmonisk at se på og være i. Det betyder, at hverken kunden eller jeg skal bruge tid på at finde et antal malerier, som måske alligevel ikke passer sammen indbyrdes, eller måske kun passer i forhold til lokal arkitektur.

Indretning

Jeg maler den kunstneriske udsmykning ud fra den respons, jeg får fra kunden, som har reflekteret på mine forskellige udtryksformer, samt ud fra min inspiration og fra parametre, som er aktuelle i forhold til lokaliteten.

Har du/I flere rum, der skal udsmykkes, deler jeg ofte rummene op i maleriske temaer, f.eks. ”ved kysten”, ”fjord”, ”mark og skov”. Jeg maler alle malerierne på én gang, så de alle følges ad i processen fra bart lærred til færdigt maleri.

Kontakt

Peter Reumert
arkitekt cand arch /
belysningskonsulent/
billedkunstner

+45 40 19 09 23

Kontakt

Peter Reumert
arkitekt cand arch /
belysningskonsulent/
billedkunstner

+45 40 19 09 23